Wat we doen

Tandartspraktijk Hoektand AmsterdamU kunt bij ons terecht voor alle tandheelkundige behandelingen:

  • Cosmetisch: het bleken van tanden, het aanbrengen van schildjes op verkleurde of onregelmatige voortanden.
  • Restauratief: het aanbrengen van witte vullingen in voortanden en kiezen, het maken van kronen en bruggen.
  • Prothetisch: uitneembare voorzieningen, zoals kunstgebitten en frames.

Wij hechten veel belang aan preventie en zijn dan ook blij dat de mondhygiënisten ons hierin bijstaan. Het tandvlees en het daaronder liggend kaakbot is het fundament van het gebit, het is van het grootste belang dat dit in goede conditie verkeerd, zo zijn wij er zeker van dat de tanden en kiezen een leven lang mee gaan! De mondhygiënisten kunnen dit alles verwezenlijken, zij werken ook in de avonduren.

Gebitsslijtage is tegenwoordig veel voorkomend, in onze praktijk hebben wij bijzondere aandacht voor deze problematiek. De slijtage wordt vaak veroorzaakt door stress of verkeerde eet- en drinkgewoonten. Wij kunnen deze slijtage in de meeste gevallen op een vrij makkelijke wijze verhelpen en door middel van witte restauraties herstellen.

De tandarts werkt met de nieuwste Cad-Cam technieken (met een mondcamera wordt er een driedimensionale opname gemaakt van de te behandelen kies, waarna in een speciale slijpmachine de restauratie uit een blokje keramiek wordt geslepen), deze methode biedt vele voordelen op het gebied van nauwkeurigheid en snelheid, vervelende afdruktechnieken zijn verleden tijd. In één behandeling kan de restauratie of kroon vervaardigd worden. De apparatuur waar wij mee werken heet Cerec en staat garant voor duurzame en esthetisch fraaie restauraties.

Wij werken samen met specialisten op het gebied van implantologie, de structuren die op de implantaten rusten (kronen, bruggen, protheses) kunnen wij voor u vervaardigen.

Onze praktijk bestaat al sinds 1998 en we hebben een vaste, trouwe klantenkring, jong en oud, die tot volle tevredenheid al jaren de praktijk bezoeken.